Noutăți
25.08.20
Ce este vaginoza bacteriană?
Dacă ai simțit un miros neobișnuit sau neplăcut, ai eliminări fluide albicioase sau gri-gălbui, ai deranjamente de gen prurit genital, iritații, discomfort sau chiar arsuri, ai dureri în timpul contactului sexual, cel mai probabil faci o vaginoză bacteriană.
Nu doar tu! Milioane de femei cu vârsta cuprinsă între 14 și 49 ani suferă anual de vaginoze bacteriene. Aceasta este una din cele mai iritante tipuri de infecție.
Nu se cunoaște exact mecanismul de dezvoltare a vaginozei bacteriene, cert este
18.05.20
Infecțiile acute ale tractului respirator provocate de gripa sezonieră, dar și de actualul coronavirus COVID-19, reprezintă un factor major ce influențează morbiditatea și mortalitatea în toată lumea. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că, bolile acute ale tractului respirator sunt responsabile pentru aproximativ 2,38 milioane de decese la nivel mondial.
Măsurile de igienă, precum spălarea periodică a mâinilor, evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptome de infecție, acoperirea nasului în timpul strănutului, vaccinarea, sunt doar unele recomandări ale specialiștilor în
10.03.20
Nas înfundat, voce nazonată, șervețele... accesorii nu chiar potrivite pentru un început atât de frumos de primăvară.
Da, remediile pe bază de paracetamol sau ibuprofen pot face față, dar nutriționiștii spun că este mult mai simplu să evităm în general aceste neplăceri. Iar un regim alimentar bine ajustat ne va înarma cu un sistem imun de invidiat.
Stimulator al imunității # 1: vitamina A
Vitaminele A și C ambele funcționează ca antioxidanți-cheie în organism – ele protejează celulele față de stresul oxidativ indus
19.01.20
#1: excludeți din dietă produsele procesate și cele cu conținut crescut de zahăr
Regimul alimentar cu sigurață are un impact major asupra proceselor metabolice, atât prin calitatea macronutrienților, dar și prin timpul alocat alimentării.
Dietele bogate în zahăr, cafeină și alimente prelucrate excesiv, duc la creșterea glicemiei și la scăderea capacității energetice, ceea ce ne determină să ne simțim iritați și epuizați. Iar din cauza deficitului de timp servim mesele în grabă, fără să ne dăm seama uneori cât și ce am
03.01.20
Memoria, ca și forma fizică, se întreține prin exercițiu. Vă oferim câteva sfaturi pentru optimizarea performanțelor memoriei, recomandări simple și accesibile tuturor.
Somn suficient
Somnul consolidează memorarea informațiilor asimilate în timpul zilei. Chiar și o siestă scurtă acționează în mod benefic.
“Ocupați-vă mintea”
Cel mai aprig dușman al memoriei este inactivitatea cerebrală, pasivitatea. Astfel sporturile cerebrale întăresc memoria semantică, care permite stocarea informațiilor generale, precum și amintirea lor rapidă
11.06.19
Vă imaginați?! Ciocolata, ceaiul, dar și alte delicii ne prelungesc viața, susțin cercetătorii. Servite împreună cu suplimentele de zinc, ele activează un compus care încetinește procesul de îmbătrânire, dar și preîntâmpină apariția diferitor patologii, de la cancer până la boala Alzheimer.
Potrivit unei cercetări efectuate la University of Erlangen–Nuremberg și publicată în revista Nature Chemistry, zincul activează un compus din polifenolii antioxidanți care se conțin în ciocolată, vin, cafea, ceai. Acest compus are un factor înalt de protecție față de
04.06.19
E început de vară, dar astenia de primăvară încă îți ține sub control emoțiile?! Nu degeaba... O afecțiune cât se poate de reală, astenia este definită prin starea de epuizare și oboseală a organismului, căreia i se alătură stări de melancolie și, în cazuri mai grave, chiar episoade depresive.
După cum susțin specialiștii, astenia sezonieră se manifestă mai accentuat la femei și poate fi cauzată de imposibilitatea organismului de a se adapta noilor condiții de mediu, modificărilor hormonale, alimentației defectuoase, fără vitamine
12.12.18
Sarcina este starea în care se află femeia între momentul fertilizării ovulului și cel al nașterii. Aceasta este un miracol, o perioadă specială, dar şi o adevărată provocare pentru organism. Despre cum să depășim barierele și să ne bucurăm de această minunată etapă a vieții, ne povestește Dr.Raisa Rotaru, medic ginecolog-obstetrician.
D-na doctor, ce este sarcina? Cum priviți dumneavoastră acest fenomen?
- Sarcina reprezintă o stare fiziologică a femeii fertile, de vârstă reproductivă. Este un
04.12.18
Bărbații care au mai puțin de o partidă de sex pe săptămână au
un risc mai mare de a dezvolta probleme erectile,
ne spune dr. Vasile Botnari, medic urolog
Disfuncția erectilă sau impotența, afectează de obicei bărbații trecuți de o anumită vârstă. Însă, studiile actuale susțin că, și rata tinerilor care se confruntă cu această problemă este în continuă creștere. Mai multe despre această stare, dar și despre necesitatea adresării la timp, ne povestește Vasile Botnari, medic urolog-androlog.
Ce este disfuncția erectilă?
- Disfuncţia
© 2024 World Medicine
Situl realizat în web-studio.md